Az őszi káposztarepce termesztése két fő piacra történik. Az első és legfontosabb a repceolaj előállítása emberi fogyasztásra. Az olaj gyártásának mellékterméke a repcemagliszt. Ezt a magas fehérjetartalmú (kb. 40%) terméket állati takarmányozásra használják, a szója "versenytársa" ezen a területen.
Leginkább szarvasmarhák táplálására használják, de sertés és baromfi ellátásában is szerepet kaphat. Fontos, hogy alacsony legyen a repce glükozinolát szintje, mert ellenkező esetben anyagcsere-zavarok fordulhatnak elő.
A repcét szintén termesztik zöldtrágyák köztes kultúrájaként és takarmánynövényként.
Az őszi káposztarepce másik piaca az ipari célú termesztés. Bioüzemanyag- és kenőanyag készül belőle, ezen kívül a vegyipar számára megújuló alapanyag. Az erre a célra használt olaj magas erukasav-tartalmú. Európában a biodízel előállítása kb. 80%-ban repcéből történik. A repceolajnak lényegesen alacsonyabb a gélesedési pontja, mint egyéb vegetatív olajoknak, és egységnyi területű repcemagból több olajat lehet kinyerni, mint más olajos növényekből, például a szójából.