szeptember 09, 2024

10+1 akció! Segítség a minőségi búzatermesztéshez

Szerző: Szabari Szabolcs

Akciót hirdetünk (visszavonásig) YaraVita Gramitrel lombtrágyánkra! 10 egység termék megvásárlásával +1 egység terméket adunk térítésmentesen a vásárló részére. Olvassa el az alábbi szakmai cikket és gazdálkodói véleményt a Gramitrel használatának előnyeiről! A termékünket keresse kereskedőjénél, vagy kérjen ajánlatot az alábbi oldalon partnereinktől:

Partnereink          Ajánlatot kérek

A stressz, úgy tűnik most már mindig ott lesz a növényeink életében is. Naptári hónapra való tekintet nélkül. Lesben áll, és soha nem késik. Érkezik. Tudatos gazdaként fel kell készülnünk, fel kell készítenünk rá őket, onnantól kezdve, hogy a mag megpattan a talajban. A segítség ehhez a minőségi tápanyag oldaláról biztosított. Erre a Yara logó, s a mögötte álló, jövőre immáron 120 év: garancia.

Kalászos gabonáink növényspecifikus terméke a YaraVita Gramitrel. Másfél évtizede Magyarországon a YaraVita termékcsalád egyik zászlóshajója, literenként 620 g/l összes hatóanyagtartalommal. Magnézium, mangán, réz és cink egy termékben, tápanyagigényt követő, ideális arányban. A lombon keresztüli támogatás kiváló eszköze már ősszel is!

A fajsúly is tiszteletre méltó: a 10 literes kanna közel 16,5 kg-os. Kapunk tőle gyors növényi interakciót, 4-6 hét tartamhatást, tapadásfokozót és esőállóságot. Kényelmet, egyszerűséget és kalászosok igényére szabott több kulcselemet egy kannában. Az ellenálló, egységes állomány alapvető kívánalom a vírusvektor rovarkártevők által terhelt esztendőkben!

A Gramitrel 4 fő tartóoszlopa:

  • Magnézium: a klorofill építőköve, mobilizálja a foszfort növényen belül, ezáltal segíti az energiatranszportot is. Ha a nedvesség limitált, ez lesz az első elem, ami kikapcsol.
  • Mangán: biztosítja az erős lombozatot már a kezdetektől fogva, a fotoszintézisben nélkülözhetetlen. Mangán nélkül nincs egészséges levéllemez.
  • Réz: légzés, sejtfalstabilitás. A réz hiánya gyengíti a nitrogén hatékonyságát is.
  • Cink: auxintermelés, zöldtömegnövelés. Mindenkori meghatározója kalászon belüli szemszámnak és méretnek.

Gazdálkodói vélemény:

Kovács Zoltán ügyvezető, Rékasi-Agrár Kft. Zagyvarékas:

"A 650 ha-os őszi búza területünk 77 mázsás átlagtermést hozott a 2023/2024-es szezonban, a teljes tenyészidőszakban mintegy 450 mm csapadékot kaptunk. A régvolt, hótakaróval fedett, kemény telek eltűnésével kritikussá vált mind az őszi, mind a kora tavaszi növényi kondíció. Tartós mélynyugalom híján, az enyhe időben a búzáinknak folyamatos tápanyagforrásra és stressztompításra van szükségük. A minőségi alaptrágyára épülve, a kulcselemekkel támogatott, stabil tartamhatást adó őszi lombtrágyázás létjogosultsága ma már nem kérdés számomra.” 

                                   Kovács Zoltán ügyvezető, Rékasi-Agrár Kft.